Наступна новина >

17.05.2018 15:02 давність новини: 6 р.
Автор:  Прес-служба Вінницького ОУЛМГ
Категорія: Загальні новини

День вишиванки у лісівників Вінниччини

Працівники Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства долучилися до Всесвітнього дня вишиванки.
Сьогодні Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Проводиться щороку в третій четвер травня. Учасниками свята стали також працівники апарату Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, держпідприємств лісового господарства області, які із задоволенням прийшли сьогодні на роботу в українських вишитих сорочках.
Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитися до нього, одягнувши вишиванку на роботу, навчання або просто на прогулянку. Українська вишиванка, нарівні з українською писанкою є одним із яскравих символів української культури. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, демонструєш не тільки її красу й унікальність, але й засвідчуєш свою приналежність до віковічної української культурної традиції. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів, лісу.
Ми, українці, - нація з багатою історією та глибоким корінням.
А 14 лютого 2019 року Вінницьке ОУЛМГ відзначатиме 100-річчя свого утворення. Адже саме у Вінниці побачили світ «Закон про ліси» Української Народної Республіки від 10 січня 2019 року та «Тимчасовий Закон про губерніяльних та повітових лісничих». Ми пишаємося своїм походженням та традиціями, віримо в свої сили та світле майбуття наших дітей.