Наступна новина > < Попередня новина

19.10.2020 22:32 давність новини: 3 р.
Автор:  пресслужба ВОУЛМГ
Категорія: Загальні новини

Гайсинські лісівники долучилися до мільйонного всеукраїнського рекорду з садіння дерев

17 жовтня по всій Україні пройшла екологічна акція з осіннього висаджування дерев «Озеленення України».
Проведення цієї акції стало першим кроком до реалізації Меморандуму про співпрацю, який підписаний  Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Державним агентством лісових ресурсів України та Благодійною організацією «Озеленення України». Активну участь у акції взяли лісівники усіх 11 держлісгоспів Вінницького ОУЛМГ, які висадили за один день 109 тисяч штук дерев. Загалом було заліснено по області 28 ділянок загальною площею 26 га.
До акції активно долучилися і лісівники ДП «Гайсинський лісгосп».
Для проведення акції гайсинські лісівники підготували земельні ділянки для висаджування дерев, достатню кількість якісного посадматеріалу, знаряддя праці. Оскільки до посадки дерев долучилися місцеві жителі, то перед початком акції для них провели інструктаж із техніки садіння. Головний лісничий Сергій Руденко, інженер з лісових культур Оксана Юрченко розповіли учасникам, що створювали лісові культури дуба звичайного сіянцями, вирощеними із закритою кореневою системою. Перевага даних рослини полягає в тому, що корінь рослини не травмується при пересаджуванні у відкритий грунт.
У Гайсинському лісництві висадили 8 тисяч майбутніх дерев у кв.72. вид. 11, площа 1,5 га. Ця ділянка знаходиться неподалік села Михайлівка. Крім лісівників, до садіння лісу долучилася громадськість: представники влади – голова районної держадміністрації Людимила Головашич, заступник голови РДА Сергій Несвятий, держслужбовці, мешканці Гайсина, учителі та старшокласники ЗОШ №4, вихованці учнівського лісництва «Паросток».
 - Гайсин теж приєднався до Всеукраїнськоі акції «Мільйон дерев за один день»! Акція пройшла на відмінно: працювали ми на совість, під пильним наглядом інженерів лісу ДП «Гайсинський лісгосп», а дощик скропив висаджені рядочки дуба. Участю у подібних заходах ми показуємо, що не варто чекати, поки хтось змінить світ, - давайте разом його змінювати на краще! Бо вчора він точно став зеленішим! – переконана учасниця акції, очільниця Гайсинського району Людмила Головашич.
Також заліснювали ділянку у Соболівському лісництві, кв. 52, вид. 6, площа 0,9 га. На цій ділянкці, що знаходиться неподалік с. Соболівка Теплицького району, дружній трудовий десант у складі лісівників та громади села, працівників сільської ради висадив 5 тисяч молодих дубочків. А тепла робоча обстановка та хороший осінній дощик посприяють тому, що благородна справа дасть хорошу приживлюваність сіянцям і міцний майбутній ліс!