Наступна новина > < Попередня новина

09.08.2022 15:07 давність новини: 2 р.
Автор:  Пресслужба Вінницького ОУЛМГ
Категорія: Загальні новини

Лісівники Вінниччини активно забезпечують енергоринок області дровами паливними

 
Експерти пророкують, що для України прийдешня зима буде найважчою у плані опалення. Щороку лісівники Вінниччини нагадують населенню про те, що найкращих час для купівлі паливних дров – це зима-весна поточного року. Цього року у зв’язку з російсько-українською війною населення активно запасається дровами. Реалізація дров у лісгоспах Вінниччини значно зросла.
Щороку держлісгоспи області заготовляють та реалізовують до 300 тис. кбм дров паливних. Ще понад 10 років тому реалізація дров паливних була всього у межах 70-80 тис. кбм за рік!
Цього року станом на 1 серпня лісгоспи Вінниччини реалізували 120,7 тисяч кубометрів дров паливних, з них 86 тис. кубометрів придбало населення, 7,7 тис. - заклади освіти, 1,7 тис. - охорони здоров’я. Для порівняння – за відповідний період минулого, 2021 року, реалізовано 90,7 тис. кубометрів. Тобто цього року – на 30 тис. кубометрів більше.
Ця тенденція на дров’яний бум спостерігається протягом останніх років, особливо – після початку російської агресії 2014 року. На сьогодні усі лісгоспи вибудували чітку схему придбання дров споживачами. З питань придбання дров паливних звертайтеся до адміністрації найближчого у вашій місцевості лісгоспу (лісництва). І не переводьте гроші на невідомі банківські рахунки, не ставайте жертвами шахрайських схем.
Купівля деревини для опалення на потреби фізичних осіб в держлісгоспах Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства здійснюється за наступною процедурою:
✔Звернутися до контори лісгоспу або лісництва з заявою, у якій вказати обсяг. 
✔Отримати рахунок на оплату лісопродукції, де вказані всі реквізити державного підприємства лісового господарства (юридичної особи), з найменуванням продукції, об’ємів, ціни та суми.
✔Здійснити оплату у зручний для вас спосіб.
✔Після оплати домовитися про відвантаження деревини паливної.

Ціни на дрова паливні встановлюються згідно затвердженого прейскуранта.