Наступна новина > < Попередня новина

18.10.2021 23:00 давність новини: 3 р.
Автор:  пресслужба ВОУЛМГ
Категорія: Загальні новини

Лісівники Вінниччини вирощують якісний посадматеріал


Першого жовтня стартувала двомісячна всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом» на виконання програми Президента України «Зелена країна».
За три роки буде висаджено 1 млрд. дерев та створено 1 млн. га нових лісів за 10 років. Вінницьким обласним управлінням розроблена «Обласна програма досягнення оптимального рівня лісистості у Вінницькій області на 2012-2025 роки», якою передбачено щорічне створення 800 га нових лісів на деградованих землях та землях, не придатних для ведення сільськогосподарського виробництва. Нині державними підприємствами активно проводиться робота з головами територіальних громад щодо виділення земель для створення нових лісів. А потужне теплично-парникове господарство держлісгоспів є доказом того, що лісівники зможуть виконати поставлені завдання!
Для постійного відновлення лісу та озеленення населених пунктів лісівники Вінниччини вирощують щороку 10-12 мільйонів штук сіянців, саджанців головних лісоутворюючих порід та декоративного посадкового матеріалу. Відмінно цю роботу виконують справжні фахівці у питаннях ведення теплично-парникового господарства ДП «Гайсинський лісгосп».
На сучасному рівні та з професійним підходом, а головне – з любов’ю до кожної рослинки працюють у теплицях, шкілках Ладижинського лісництва, яке очолює лісничий Р.П.Семененко. Тому результати цієї кропіткої праці – це якісні рослини, гарний асортимент, прийнятні ціни.
Тут облаштована сучасна теплиця площею 300 кв. м і чотири парники загальною площею 111 кв. м. Теплично-парникове господарство обладнане сучасними системами туманного та крапельного поливу.
У цю ланку лісокультурної роботи лісівники вкладають чимало сил і коштів. Лісовий розсадник із сучасною теплицею створено у 2015 році з метою вирощування посадкового матеріалу для лісокультурного виробництва та реалізації. До складу розсадника входить парникове господарство площею 160 м кв., яке спеціалізується на посіві шпилькових порід – це і сосна звичайна, ялина, модрина європейська, дугласія, ялиця. Теплиця займає площу 300 м кв., обладнана сучасною системою поливу, у ній вкорінюють живці декоративних порід. Шкільне відділення займає площу 0,5 га. Асортимент – 82 види декоративних та лісоутворюючих порід.
Теплично-парникове господарство у лісництві - це справжня оаза декоративної краси. Є тут чимало видів, починаючи від широковідомих туй, ялівців, барбарисів, спірей, самшитів, магнолій, і до досить екзотичних у наших садах та подвір’ях видів, приміром, тюльпанове дерево, гінкго дволопатеве, клен японський, а ще - ялини та сосни у горщиках для новорічсних свят або для озеленення садиб, вулиць.
У Ладижинському лісництві побудовано павільйон для продажу декоративних рослин із закритою кореневою системою. Тут можна придбати різноманітні саджанці для озеленення населених пунктів, парків та скверів, об’єктів соціальної сфери, присадибних ділянок, сіянці плодових та чагарникових культур.
Тому запрошуємо придбати найкращі рослини у Ладижинському лісництві!

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ