Наступна новина > < Попередня новина

13.08.2020 19:43 давність новини: 4 р.
Автор:  Пресслужба ВОУЛМГ
Категорія: Загальні новини

Лісівники Вінниччини закликають: не жартуйте в лісі з вогнем!

Гайсинські лісівники проводять спільні навчання з рятувальниками
Бути підготовленим - значить бути захищеним! Саме тому у постійній практиці роботи держлісохорони Вінниччини - традиційні спільні з рятувальниками навчання з ліквідації пожежі в лісі. Нещодавно подібний захід пройшов і в Ладижинському лісництві ДП «Гайсинський лісгосп» (директор Лащенко М.М., головний лісничий Руденко С.І., лісничий Семененко Р.П.).
Ці тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної лісової пожежі мали на меті перевiрити оперативну готовність особового складу і пожежно-рятувальної техніки служби з надзвичайних ситуацій та працівників лісового господарства до дій у випадку виникнення пожеж у природних екосистемах.
Традиційно навчання має умовну легенду (тактичний задум). У даному випадку – ніби-то через необережне поводження з вогнем відпочиваючих в лісі виникло загорання. До місця пожежі прибувають гайсинські лісівники з ранцевими оприскувачами, хлопавками та розпочинають гасити вогонь.
Через кілька хвилин до місця виклику прибувають рятувальники державної пожежно-рятувальної частини №30 м. Ладижин. Вогнеборці проводять оперативне розгортання та подають ствол на гасіння пожежі. Завдяки спільним зусиллям пожежу ліквідовано.
Завтра подібні навчання з ліквідації умовної лісової пожежі відбудуться у лісових угіддях Гайсинського лісництва.
Держпідприємства лісового господарства Вінниччини постійно оновлюють зовнішню соціальну рекламу на дану тематику, проводять виступи серед громадськості, роз’яснювальну роботу. На постійному контролі - належний стан пожежної техніки, інвентаря, засобів зв’язку та техніки, пристосованої для гасіння лісових пожеж.
- У поточному році працівниками державної лісової охорони Гайсинського лісгоспу проведено 35 рейдів, підчас яких виявлено 6 порушників правил пожежної безпеки, - розповів інженер з охорони та захисту лісу підприємства Анатолій Гижко. – Щороку проводимо протипожежні заходи. Цього року створили 15 км мінералізованих смуг, за 30 км мінералізованих смуг провели догляд, провели ремонт доріг протипожежного призначення протяжністю більше 40 км, на що витратили більше 50 тис. грн.
Варто пам’ятати, що більшість лісових пожеж виникають через людську недбалість! Зараз – сухе і бездощове літо. Такі умови сприяють поширенню вогню. Тому лісівники області закликають жителів Вінниччини дотримуватися правил протипожежної поведінки в лісі та особисто стати на сторожі зелених багатств Вінниччини, не розводити у лісі у недозволених місцях вогонь. Адже без свідомої поведінки зі сторони громадськості, усвідомлення людьми масштабів загрози, що несе в собі «червоний півень», лісові масиви не будуть в повній безпеці. Лише особисте правильне ставлення людини до лісу та власна відповідальна поведінка стануть запорукою збереження зеленого багатства України.
Завжди актуальним залишається заклик: не жартуйте в лісі з вогнем!