Наступна новина > < Попередня новина

05.03.2020 11:09 давність новини: 4 р.
Автор:  Пресслужба Вінницького ОУЛМГ
Категорія: Загальні новини, Анонси

Українки – гарні жінки, а найкращі – українки-лісівнички!!!

Жінка-лісівничка у лісовому господарстві Вінниччини – це майже рідкість. В 11 держлісгоспах Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства працює 1613 осіб, з яких 270 – жінки. З них на суто «лісівничих» посадах – усього 32: жінка-головний лісничий, жінка-лісничий , 7 - помічниць лісничого, 3 – майстри лісу, 2 – майстри лісових розсадників, 3 - інженери з лісових культур, 2 – інженери з лісозаготівель, по одній жінці – на посадах інженера з переробки деревини, інженера з охорони праці, майстра цеху переробки, одна жінка машиніст-кранівник, 9 – верстатниць деревообробних верстатів. Бухгалтери – усі жінки (51), також головних бухгалтерів – 7, економістів - 12 , головних економістів – 9 жінок.
Робота лісівника вимагає не лише професіоналізму, а й відданості, любові до своєї нелегкої праці, часто – фізичної загартованості, твердого характеру та залізних нервів. Усі ці риси притаманні Катерині Іванівні Грабець, одній із трьох жінок-майстрів лісу, що працюють у лісовому господарстві Вінниччини. Про неї ми писали раніше, а тепер Катерина Іванівна стала героїнею телесюжету телеканалу UA: Вінниця.
Катерина Іванівна - майстер лісу обходу № 5 Ладижинського лісництва ДП «Гайсинський лісгосп». Багато років працювала в обході свого покійного чоловіка. А після його смерті перейшла на посаду майстра лісу, на якій трудиться впродовж 8 років. Так і залишилася жити на лісовому кордоні, неподалік села Оляниця Тростянецького району. Тут у неї будинок і літня кухня, господарство, яке стережуть дзвінкоголосі охоронці-песики, у дворі – зеленіють напровесні туї, розцвіли підсніжники, столик під могутніми дубами чекає літніх полуденків... Тож життя і робота тісно переплелися. На кожному вільному шматочку землі навіть у подвір’ї – уже якесь лісове насіння посіяла, обгородила, доглядає…
Катерина Іванівна - енергійна, працьовита, відповідальна, знає кожне дерево і кожну стежину на всіх ділянках. Коли треба куди далі у лісові нетрі добратися – то у неї є конячка Машка, яку навчились вправно запрягати і господиня, і її дочки. Тож про всі справи у лісі Катерина Іванівна знає. Усе життя працює у лісовому господарстві, з молодості. Роботу Катерини Іванівни ставлять у приклад іншим, поважають її не лише за її солідний стаж у лісовому господарстві і жіночу стать, я й за відмінні результати у роботі.
За кілька днів – чудове свято весни і жінок. Стежте за нашою сторінкою, щоб дізнатися розклад трансляції телесюжету про чудову лісівничку, найкращу маму, бабусю, відмінну господиню і просто прекрасну жінку!