Наступна новина > < Попередня новина

02.11.2021 23:23 давність новини: 2 р.
Автор:  пресслужба
Категорія: Загальні новини

«Зелена країна» на Вінниччині: під час головного заходу гайсинські лісівники створювали ліс із першими керівниками району, міським головою та громадськістю Гайсинщини

«Зелена країна» на Вінниччині: під час головного заходу гайсинські лісівники створювали ліс із першими керівниками району, міським головою та громадськістю Гайсинщини

Триває всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом!». Сьогодні в Україні - єдиний день посадки лісу. Відбувається одночасно посадка лісу на всіх рівнях. Долучилися до головного заходу всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» на виконання програми Президента України «Зелена країна» і лісівники ДП «Гайсинський лісгосп» (директор М.Лащенко, головний лісничий С.Руденко) та представники громадськості Гайсинщини, на чолі з першими керівниками.
Відбулося садіння лісу у Гайсинському лісництві. Команду гайсинських лісівників сьогодні очолив директор підприємства Микола Лащенко, головний лісничий Сергій Руденко та лісничий лісництва Петро Латюк. З лісівниками лісництв, лісгоспу садили майбутній ліс голова Гайсинської райдержадміністрації Людмила Головашич, заступник голови Дмитро Альчук та спеціалісти апарату адміністарції, голова райради Віталій Савчук, заступник Оксана Матвієнко, співробітники апарату, гайсинський міський голова Анатолій Гук, заступник голови Ігор Пашистий, секретар міської ради Людмила Залевська, спеціалісти міської ради, журналісти місцевих ЗМІ: газети «Гайсинський вісник», Гайсинського радіо.
Перед початком роботи директор держлісгоспу розповів учасникам акції про мету заходу:
-    Акція «Створюємо ліси разом!» проходить на виконання Указу Президента України від 7 червня 2021 року № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів». Тому в Україні з 1 жовтня до 30 листопада проводиться двомісячна всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом» з висадкою 1 млрд. дерев за 3 роки та створення 1 млн. га нових лісів за 10 років.
 На Вінниччині за час проведення акції вже висаджено 200 тисяч штук дерев, в тому числі держлісгоспами – 140 тисяч штук. Гайсинські лісівники сьогодні вельми вдячні усім, хто підтримав нас і прийшов садити майбутній ліс, - зазначив Микола Миколайович.
Традиційно інструктаж із садіння провела справжній фахівець своєї справи –інженер лісових культур лісгоспу Оксана Юрченко. Разом із головним лісничим підприємства та лісничим Гайсинського лісництва вони розповіли гостям заходу про особливості створення лісових культур, про основні лісотвірні породи подільського лісу тощо.
І дружна робота злагодженої команди дала гарні результати – майже 10 тисяч сіянців дуба звичайного посаджено у рівненькі рядочки, які у майбутньому стануть зеленим лісом, справжньою дібровою. Загалом учасники заліснили ділянку площею 2,6 га.
Учасники заходу також подякували лісівникам за можливість долучитися до благородної справи.
-    Це – честь для кожного, хто сьогодні працював на лісовій ділянці і залишив свій невеличкий внесок для майбутніх поколінь, - зазначила Л.Головашич.
-    Дуже вдячні за вашу працю, це важкий та важливий труд, - підкреслив міський голова.
Голова райради висловив переконання, що висаджені сьогодні дуби обов’язково приймуться та зростатимуть міцними, прикрашатимуть рідний край, адже висаджені з позитивними емоціями та у добрій дружній атмосфері:
-    Такі спільні акції дають їхнім учасникам можливість зрозуміти важливість нелегкої праці лісівників та загострюють увагу громадськості до проблем захисту лісу і турботи про «зелені легені планети».
Нагадуємо, що акція проходить на виконання Указу Президента України від 7 червня 2021 року № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» в Україні з 1 жовтня до 30 листопада проводиться двомісячна всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом» з висадкою 1 млрд. дерев за 3 роки та створення 1 млн. га нових лісів за 10 років.
На Вінниччині за час проведення акції вже висаджено 200 тисяч штук дерев, в тому числі держлісгоспами – 140 тисяч штук. А 30 жовтня лише держпідприємствами лісового господарства висаджено 105 тисяч штук дерев.
Давайте разом робити свою країну зеленішою!

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ