Наступна новина > < Попередня новина

17.03.2020 18:02 давність новини: 4 р.
Автор:  Пресслужба Вінницького ОУЛМГ
Категорія: Загальні новини

Гайсинські лісівники завершують весняну посадку лісу

Найгарячіша пора року для лісового господарства - це весняна лісокультурна кампанія 2020 року. Цього року у зв’язку з аномально теплим температурним режимом на Вінниччині вона розпочалась ще у лютому, тому лісівники Вінниччини вже виконали більшість визначених об’ємів посадки. 
Гайсинські лісівники на 2020 рік запланували відновиnи 123 га лісу. Для забезпечення підприємства власним садивним матеріалом у минулому році вирощено 1,7 млн. шт. посадкового матеріалу. Для того, щоб виростити у лісових розсадниках сіянці деревних порід, заготовлено 12081 кг насіння деревних та чагарникових порід, із них більшість - жолудь дуба звичайного. Адже для весняної посадки необхідно не менш як 800 тис. сіянців майбутніх дерев!
На сьогодні відновлено 86 га лісу. Це майже 70% до запланованого. Передовиками у весняній посадці є Гайсинське лісництво (лісничий Латюк П.О.), Ситківецьке (Бірецький О.Р.) та Ладижинське (Семененко Р.П.).
У цьому році, як і раніше, Гайсинський лісгосп закупив для весняної посадки вологонакопичувачі. Порошок розводять відповідною кількістю води і утворюють гелеподібну суміш, до якої занурюють кореневу систему сіянців перед посадкою у грунт.
- Таким чином посаджений сіянець отримує ще впродовж 4 і більше місяців таку цінну для цього періоду вологу, вологонакопичувачі запобігають всиханню молодих культур, - розповідає інженер лісових культур Оксана Юрченко. - А це дуже важливо для приживлюваності ділянок, адже не секрет, що опадів випадає менше норми.
Усього під час весняної посадки лісу лісівники Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства планують відтворити 1078 га лісів.