Наступна новина > < Попередня новина

28.04.2020 12:43 давність новини: 4 р.
Автор:  пресслужба ДАЛРУ
Категорія: Загальні новини

Приріст експорту виробів з деревини склав 8%, - Голова Держлісагентства

За І квартал 2020 року експорт виробів з деревини підприємствами галузі склав більше 185 тис. куб. метрів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальне зростання становить +8%. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів Андрій Заблоцький.
Він зазначив, що експортний ріст показали такі види продукції: паркет індустріальний (експортовано 32,2 тис. квадратних метрів, +7%), дрова колоті (3,9 тис. кубічних метрів, + 11%), пиломатеріал обрізний (81,9 тис. куб. м, +12%).
«Варто зазначити, що зростання експорту відбувається тенденційно, а не стрибками. Наша продукція продовжує впевнено закріплюватись на міжнародних ринках та приносити прибуток», - написав Голова Держлісагентства.
Характерно те, що більшість з того, що експортується, це вироби з деревини з доданою вартістю, а це свідчить про поступове зростання виробничих потужностей. Це також і нові робочі місця, сплачені податки і надходження до бюджету.
«У підсумку: розвиток і стабільність – ось ключові показники, яких ми прагнемо досягнути в лісовій галузі! Попереду клопітка праця і значні виклики, але ми чітко розуміємо, куди рухатись і перші кроки вже зроблено», - підкреслив Андрій Заблоцький.
 
Fb-сторінка: www.facebook.com/forestUKR
 
Fb-сторінка Голови Держлісагентства: www.facebook.com/andrew.zablotsky.9
 
Телеграм-канал: t.me/uaforest